5 септември 2018-Нюз Фронт.

Започна заседанието на контактната група по урегулирането на ситуацията в Донбас в Минск, съобщиха в сряда от прес-службата на Външното министерство на Беларус.

На 31 август 2018 година в центъра на Донецк беше извършен атентат срещу главата на ДНР Александър Захарченко, по време на действащото «учебно примирие». Към настоящият момент Следствения комитет на Русия е завел дело за международен тероризъм. Също така на мястото на трагедията пристигнаха специалисти от ФСБ, които започват разследване. Русия настоява за провеждането на международно разследване за установяването на организаторите на подлото убийство.

 

 

«В Минск протича тристранна среща на контактната група по урегулиране на ситуацията в Източна Уккрайна»- гласи съобщението на МВнР Беларус в Twitter.

Въпреки че, след такъв атентат думата «урегулиране» звучи неуместно, още повече, че атентатът е извъшен от украинските специални служби, и дори украински политик се похвали за ‘работата’ им от трибуната на Върховната Рада. До момента обаче адекватна реакция, от Европа или междунароните организации не е последвала.

Междувременно, Киев продължава обстрелите по Донбас, и по данни на разузнаването на ДНР все повече военна техника се прехвърля към фронтовата линия.

 

Кадри от церемонията по изпращането на Александър Захарченко, на която се стекоха над 200 хиляди…

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;