5 септември 2018-Нюз Фронт.

Порошенко погреба Украйна в краката на САЩ. Продаде цялата си страна, от алчност и жажда за слава. Записа се в историята на човечеството да, като палач на народа си. След идването му на власт, незаконно и с помощта на западните куратори, беше пролята много кръв. В това число и на деца. Непростимо. След повече от 4 години, всички задаваха въпроса: кога това ще свърши, и ще настъпи мир?

 

На 31 август с взрива в центъра на Донецк, в емблематичното заведение «Сепар», беше убит не само главата на ДНР и охраната му. Бяха взривени усилията по Минските споразумения. Грубо, подло посегателство.

Извършване на терористичен атентат, който показа намеренията на Киев, въоръжавани от САЩ.

Напомняме, че Доналд Тръмп обяви рекорден военен бюджет за финансова 2019 година, и част от него, около 250 милиона долара са отделени за военна «помощ» на Украйна. Ако Порошенко заема постта на главнокомандващ, то такива заповеди раздава той. Какви военни «специални операции» да се правят. За да му дават още траншове.

Какво да се очаква след тази ситуация? Времето ще покаже. Експерти говорят, че конфликтът ще бъде замразен. Как? Наивно е да не се забелязват терористични атентати.

 

Представителят на оперативното командване на ДНР Едуард Басурин коментира решението на Киев да извърши войскова операция с пробив в линията на отбрана на ДНР и да прехвърли ВСУ на границата до Руската Федерация за 5 дни с подкрепата на ударна групировка от 12 000 военнослужещи на Украйна.

 

» Планът е прост. От южното направление разстоянието от окопите до руските граници е от 50 до 60 километра. Това е районите за които говорим. От военна гледна точка е много удобно, плюс това, че много активно може да се прилага тежка бронртрхника.

Но трябва да се разбира друго. Защо озвучихме този план. Ние през цялото време говорим, че сме за мир. Ние не искаме кръв. Ние не разделяме на свои и чужди, защото човешкият живот е един. Затова ние казваме този факт, за да се замисли самата Украйна. Защо го прави? На кого е нужно?

 

Защото, ако искахме да унищожим тези 12 хиляди военни, ние просто щяхме да го направим без да казваме нищо. Не правете глупости»- сподели Едуард Басурин.

 

В ДНР са напълно готови към развитието на всякаква ситуация, включително и за утвърдения план на Украйна, която готви пробив към руската граница от южното направление.

» Обикновените хора, които ще изпратят тук, онези момчета, които идват или ше тръгнат по различни причини, или ако са били накарани, ппротив собственото си желание ( за украонските военни-бел.ред). Баща, синове, внуци. Мисля, че никой не иска да бъдат върнати обратно в ковчег. А ние гарантираме, че ако дойдат, то всички ще се върнат обратно именно така.

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;