5 септември 2018-Нюз Фронт.

Терористичните групировки в опит да предотвратят настъплението на Сирийската армия и да бъдат напълно разгромени са започнали да унищожават инфраструктурата в провинция Хама.

С помощта на голяно количество гранати, терористите са разрушили мостът  Ат-Тувейна в северната част на провинция Хама, западно от крепостта Ал-Мадик, съобщи кореспондент на агенция САНА в Хама

 

 

Според данните на журналиста, това е вече третия мост разрушен от терористите в Хама. По-рано бойците от групировките «Джебхат Ан-Нуср» и «Хизб Ат-Туркестани» взривиха мостове около населените пунктове

Аш-Шариа и Бейт Ар-Рас в долината Ал-Габ- едни от най-големите мостове, свързващи населените пунктове с автострадата и центъра в северната част на провинцията.

Извършвайки подобни атаки, бандформированията недвусмислено подражават на така наречената «международна коалиция» на САЩ, която умищлемо унищожаваше всички мостове минаващи през Ефрат, за да препятства на придвижването на сирийската армия, освобождаваща страната от терористите.

Също така и сега, хиляди наемни терористи са се събрали на север в провинция Хама и в провинция Идлиб, за да попречат на сирийското урегулиране. Голяма част от тях са проникнали на територията на Сирия през границата с Турция.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;