5 септември 2018-Нюз Фронт.

Американски експерт, специално за News Front коментира предупреждението на президентът на САЩ Доналд Тръмп направено от Twitter към Русия. Напомняме, че Тръмп предупреди Русия да не допусне «хуманитарна катастрофа» в Сирия докато върви настъплението на сирийската армия срещу терористите в Идлиб.

 

 

» За да разберете нашата външна политика- трябва да мислите като бизнесмен»,- коментира Тод Симпсън, подчертавайки че етическия момент и отношението на САЩ към него не е от значение.

» Това е бизнес»- продължава американския експерт.

 

 

» И отговорът защо е така е много прост: Ал-Нусра е филиал на Ал-Кайда в Сирия, а всъщност е един от най-скъпоструващите проекти на ЦРУ- като почнем от доставките на оруъжие, обучението на бойци и друга подкрепа, в това число информационна.

 

И разбира се, когато сега съществуването на тази терористична групировка е под въпрос, след като сирийската армия повежда успешно настъпление срещу терористите и продължава да освобождава територии, сред истеблишмънта и излезлите от контрол служители на специалните служби е настъпила паника. 

И как иначе, ако са вложени милиони за свалянето на Сирийското правителство и за създаването на различни джихадистки групировки в Сирия, и всички тези инвестиции сега изгорят- недопустимо. Това казват заинтересованите лица в Пентагона и ЦРУ- трябва спешно нещо да се направи»- продължава анализа на ситуацията експерта.

 

Тоест, схващате ли? Ситуация «кралят е гол»- САЩ искат да  попречат на Сирия и Русия да спрат тероризма, като подкрепят терористите, защото те са ги създали, това е скъп, скъп бизнес проект, от който печелят пари, докато си правят имидж под прикритието на «демократични миротворци».

 

Сега няма какво да направят особено. Идлиб вече е обграден от Сирийската армия, и сценарият по който бяха евакуирани «Белите каски» няма как да мине. И всичко което прави истеблишмънта с подобни изказвания и действия, е да печели време, и да се опита да изведе «питомците» си от капана  в който се намират.

«Америка над всичко- но тези хора престанаха да защитават интересите на Америка, а вместо това се опитват да прекроят света в своя лична полза. Остава да се надяваме, че предела на натиск на президента Тръмп все пак има някакви граници, и няма да видим повторение на априлските бомбардировки след инсценировка с химическо оръжие»- резюмира Тод Симпсън.

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;