4 септември 2018- Нюз Фронт.

Не е трудно да се видят истинските намерения на САЩ относно мирното урегулиране в Сирия. След като, съвместните усилия на Русия и Сирия срещу тероризма дадоха резултати, САЩ започна силно да нервничи по този повод. От което не е сложно да се направи извод искат ли САЩ мир.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Москва и Техеран ще направят  хуманитарна грешка, ако участват в настъплението срещу терористите в провинция Идлиб. Без притеснения.

 

 

Доналд Тръмп си позволи да предупреждава президентът на Сирия Башар Асад, да не си позволява «безразсъдно нападение» на провинция Идлиб. Припомняме, че именно там сирийската армия изпрати военен конвой за започване на настъпление срещу остатътъците от терористчни групировки.

Тоест, Доналд Тръмп открито отправя заплаха на официален държавен глава, за да защити подопечните си терористи?

На 30 август външният министър на Сирия Уалид Муалем след преговорите с руския си колега Сергей Лавров заяви, че Сирия ще продължи докрай да освобождава Идлиб от терористите, независими от това дали САЩ ще пречат, или ще си позволят да нанесат удар по Сирия базирайки се на инсценировка на химическа атака, която подготвят съвместно с «Белите каски».

Тук правим важно уточнение- САЩ се намират в Сирия незаконно- тоест, тях никой не ги е викал там и властите, и народа на Сирия са против присъствието им. САЩ обясняват присъствието си с това, че се борят с тероризма. Но дали се борят с тероризма, ако защитават терористите- всеки сам може да си направи изводите.

 

На 25 август от Министерството на отбраната на Русия беше съобщено, че именно в провинция Идлиб, с участието на британските спецслужби, терористите подготвят инсценировка на химическа атака, в която последствие да обвинят правителствените войски на Сирия, за да осигурят повод на САЩ и съюзниците им да нанесат удар по Сирия.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;