4 септември 2018-Нюз Фронт.

В сряда, по време на заседанието на контактната група в Минск по Донбас Русия ще постави въпроса за провеждане на международно разследване на изършеният атентат срещу главата на Донецка Народна Република Александър Захарченко, съобщи пред журналисти постоянния представител на Русия в групата Борис Гризлов.

 

 

 

» Утре на заседанието на контактната група ще повдигнем въпроса за провеждане на международно разследване на убийството на лидера на ДНР Александър Захарченко»- заяви Борис Гризлов.

 

Според мнението му, разследването трябва да бъде «максимално открито и ообективно, с привличане на всички участници на Минския процес». 

При организацията на такова разследване трябва да се задейства целия потенциал на контактната група, която редовно провежда заседания с привличането на ОССЕ.

 

» Представителите на ОССЕ постоянно работят в контактната група и подгрупите й. Освен това, ОССЕ е представена на територията на конфликта»- отбеляза Гризлов.

 

Експертът напомни също, че подписът на Александър Захарченко стои под Комплекса мерки по изпълняването на минските споразумения от февруари 2015 година, и този документ, одобрен от Съвета за Сигурност на ООН е получил междунаросно признание и легитимация.

Александър Владимирович Захарченко се посвети на Републиката си и на народа си. Посвети целия си живот на делото за мир. Над 200 хиляди души изпратиха Героя в посления му път, километри жива опашка следваше ковчега на Бащата на Донбас.

Александър Захарченко беше предаден на донецката земя с войнски почести.

 

 


 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;