Проблемът за оставката на Волен Сидеров като председател на групата не е поставян и не стои пред нас, заяви в отговор на въпрос депутатът от «Обединени патриоти» и заместник-председател на НФСБ Борис Ячев пред журналисти в кулоарите на парламента, след като ПГ на «Обединени патриоти» не излезе с изявление в пленарната зала по повод началото на новата сесия на Народното събрание, предаде БТА.
Предполагам, че е технически проблем, Волен Сидеров не беше в зала и затова, допусна Ячев.
Имаме приоритети, мисля, че председателят на ПГ може да ги обяви и в кулоарите,  не е задължително да бъде в зала,  имало е и преди прецеденти да няма изявления, коментира депутатът.
Ако питате дали Сидеров е председател на ПГ —  да, нямало е искане за неговата оставка от страна на НФСБ, посочи Борис Ячев и припомни, че и вчера на брифинга и Валери Симеонов, и той самият са посочили, че идеята е за смяна на модела на функциониране и управление на групата, а не за оставката на Сидеров като неин председател.
Разговаряхме и със Сидеров днес, че ще се динамизират нещата в ПГ, с регуляраните събирания, заседания, обсъждания на законопоректи, обясни той.
Ячев беше категоричен, че от страна на «Обединени патриоти» няма да има проблеми с кворума и те ще бъдат в залата.

Тагове: ; ; ;