Започва ремонтът на участъка от пътя Своге — София, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура /АПИ/. Участъкът от водостока, преди тежкия пътен инцидент до моста над река Лесковдолска, ще се фрезова днес, това съобщи БТА.

Дейностите ще се извършват без спиране на движението в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост предвид извършващите се строителни работи, допълниха от АПИ.
Утре, когато ще се преасфалтира участъкът, движението по пътя Своге — София ще бъде спряно. Обходните маршрути за леките автомобили са по пътя София — Монтана и  Своге — Искрец — Бучин Проход.
Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле, ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград, допълниха от АПИ.
Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция «Пътна инфраструктура» инж. Светослав Глосов през следващата седмица ще бъде направена инспекция на пътната безопасност и преглед на цялостното състояние на участъка от пътя Своге — София. В инспекцията ще участват експерти от АПИ, Института по пътища и мостове и външни одитори по пътна безопасност. На целия близо 82-километров участък на пътя Мездра — Ребърково — Елисейна — Своге — Нови Искър, ремонтиран от Сдружение «Трейс Своге», ще бъдат взети асфалтови проби от цялото трасе, за да се провери качеството на положения асфалт.

Тагове: ; ;