3 септември 2018-Нюз Фронт.

Абдул Мобин Д- подсъдимият наречен в съдебните документи така заради немските закони за неприкосновеността на  личния живот, беше осъден едва на 8 години, за това че е отнел живота на 15 годишно момиченце.

 

Присъдата встъпи в сила след седмица след като в източният град Хемниц започнаха мощни протести стрещу мигрантите, след убийството на германец.

Абдул Мобин Д призна в съда, че е намушкал момиченцето, идентифицирано като Миа Б, в аптека в град Кандел на 27 декември миналата година.
Той също така призна, че е  следил тийнейджъра няколко седмици преди убийството.

Абдул Мобин D  е пристигнал в Германия през април 2016 г. като непридружен бежанец, като казва на властите, че е на 14 години.

Укриването на истинската възраст е стандартна процедура сред мигрантите, пристигащи в европейските страни — позволява им да избягват наказателната отговорност за престъпления и също така предоставя по-широки ползи и ползи, получени от германското правителство.

Според оценката на защитника на правата на човека по въпроса за миграцията на Дейвид Болт, повече от две трети от мигрантите, лъжат за въсрастта си именно за да избегнат съдебо преследване.

Искането му за предоставяне на убежище е отхвърлено през февруари 2017 г., но не известно защо властите не го депортират

Обстоятелствата по делото се усложняват от факта, че  Абдул Мобин D заявява, че е непълнолетен на 15-годишна възраст, но съдебните лекари смятат, че възрастта му е между 18 и 20 години.

Въпреки съмненията  за възрастта  му, германски лекари се противопоставят на искането за медицински тестове, за да се определи възрастта му, с обяснението, че е неетично. Да не го обидят един вид.

Това е едно от гръмките дела сред редицата престъпления, извършени от мигранти, които предизвикаха гняв сред населението срещу мигрантите и поставиха канцлера Ангела Меркел в неудобно положение по отношение на нейната либерална политика за бежанците, в резултат на което повече от 1 милион мигранти влязоха в страната от 2015 година насам.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;