НФСБ няма да излезе от управлението, доколкото чухме всички, каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти днес, като уточни, че така мисли, съобщи БТА.

Те искат да има по-нормален диалог вътре в коалицията и подобни неща да се обсъждат. Съгласен съм с това, но не съм съгласен с начина, по който това се прави.

И на мен ми омръзна всеки път, когато се видим с вас на някой хубав повод, свързан с армията, вместо да говорим за нея и нейните проблеми, да си говорим кой какво е казал от моите коалиционни партньори.

Приготвил съм си една синя каска и ще взема да я занеса вече на коалиционен съвет, коментира Каракачанов.

На въпрос дали коалицията може да върви напред със или без НФСБ, Каракачанов каза, че всякаква ситуация, при която част от коалицията напусне, не е добра за самата нея.

Разбира се, че ако е въпрос на гласове, те могат да бъдат намерени, но не мисля, че това е принципно решение, с кого да заместим тези гласове на моите колеги.

Колегите от НФСБ имат право на свое мнение, отстояват си мненията и аз уважавам тяхното мнение. Не смятам, че трябва да разсъждаваме така «абе, може и без тях, ще намерим кой да ги замести».

Тогава подменяме логиката и ценностната система на тази коалиция, заяви Каракачанов.

Трусове не бих казал, както може би вече сте свикнали, темите, вместо да се изясняват помежду ни, се изясняват през медиите за съжаление, коментира той в отговор на въпрос.

Не споделям подобен подход, ако имаш да казваш нещо на коалиционните си партньори, нормално е да го кажеш в подходящия формат, а не през медиите, добави той.

Каракачанов обаче смята, че Валери Симеонов е прав в едно — не би следвало при всеки случай, когато някоя част от обществото «поиска кръв», да жертваш министри, без дори да изчакаш резултатите от разследването.

Съгласен съм, както е мое право аз да посочвам хората, които излизат от ВМРО било за министри, за заместник-министри, така е нормално и премиерът, като лидер на най-голямата партия в коалицията да си посочва министрите или да решава кога да ги отзове, коментира Каракачанов.

Въпреки това мнението му, което той ще изрази, е, че няма никакво основание да се иска оставка на някои от министрите, най-малкото свързани с катастрофата.

Визирам министър Нанков, уточни Каракачанов, който определи колегата си като изключително работлив, енергичен и компетентен министър.

Не следва да се подхожда по този начин, това е моето мнение, но ако премиерът държи на тези промени, ние сме длъжни да ги уважим, защото това е негова квота, посочи вицепремиерът Каракачанов.

Поведението ми е било и ще бъде към това да се запазва коалицията и да се търси баланс и диалог, а не да си организираме «престрелки през медиите», заяви още той.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев  участват днес в откриването на новата учебна година във Военната академия «Г. С. Раковски». По традиция двамата  изнасят първите академични лекции пред командно-преподавателския и слушателския състав.

Тагове: ; ; ; ;