Снимка БТА

Министър-председателят Бойко Борисов бе награден с орден «Черна гора» с лента от президента на страната Мило Джуканович, това съобщи БТА.

Най-висшето държавно отличие беше връчено на българския премиер в знак на благодарност за последователните му усилия и подкрепата на страната ни за европейската перспектива на Черна гора, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

В своята реч премиерът Борисов благодари за наградата и заяви, че това е оценка за България по време на европредседателството. Българският министър-председател припомни, че през тези 6 месеца страната ни положи огромни усилия за европейското приобщаване на страните от Западните Балкани.

«Всички дойдоха в София, направихме много срещи, след това инициативата «16+1″ и Берлинския процес в Лондон. Ще продължаваме активно да си сътрудничим в рамките на НАТО и съм убеден, че ще продължим да работим заедно и в ЕС», заяви още премиерът Борисов.
«Приятелството и подкрепата, която Бойко Борисов оказа, е много по-дълга от тези 12 години независимост на Черна гора. Бойко Борисов, като министър-председател, сложи един своеобразен отпечатък в двустранните отношения», заяви по време на награждаването президентът Джуканович.

Тагове: ; ; ; ; ; ;