2 септември 2018-Нюз Фронт.

Днес, главата на Донецка Народна Република Александър Захарченко беше предаден на донецката земя в закрит гроб и с войнски почести. 

По последни дани над 200 хиляди души от ДНР и гости от други страни са участвали в церемонията по изпращането му.

Съветникът на Александър Захарченко, Александър Казаков заяви, че задържаните по подозрение в участие в убийството на главата на Републиката са признали, че взривът е бил организиран от Силите за специални операции на Украйна.

 

 

 

 

След взрива в Донецк, който прокънтя  на 31 август 2018, посред бял, и вследствие на който загина Александър Захарченко, бяха задържани няколко лица по подозрение в причастност към убийството.

Задържаните са дали признателни показания, от които правоохранителите на Републиката са изяснили организатора на адското престъпление.

 

 

( Мястото на взрива, известното заведение «Сепар», днес около 15:00 изглеждаше така. По време на взрива на 31 август, загиват двама- Александър Захарченко и телохранителят му, който влиза първи- общо 11 получават ранения)

 

 

» Ние вече знаем инициатора- това са силите за Специални операции на Украйна. Съвсем скоро ще можем и да посочим името на ръководителят на групата и офицера от тази структура водили операцията.

 

Отделно се съобщава, че на територията на Донбас са пристигнали огромно количество чуждестранни наемници, сред които високопоставени военни от САЩ и Канада, за което предупреди ръководителят на прес-службата на оперативното командване на Донецка Народна Република Даниил Безсонов.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;