2 септември 2018-Нюз Фронт.

Днес Донецка Народна Република се сбогува с лидера си -Александър Владимирович Захарченко. Улиците на Донецк са пълни с хора, дошли да изпратят убитият при атентат баща на ДНР. Над 200 хиляди души се стекоха да му кажат последно «Сбогом».

 

Церемонията по изпращенето се провежда в сградата на Донецкия държавен академически театър за опера и балет «Соловяненко». Сред събралите се: министри, депутати, ръководители на местни администрации, военни, работнци от различни предприятия, пенсионери, ученици, деца, жители от градовете и районите на цялата Република.

Военният кореспондент на екипа на  News Front Катерина Катина от церемонията по изпращането на Александър Захрченко:

 

«Днес в този трагичен за Републиката ден, хиляди хора дойдоха да се простят с Александър Владимирович Захарченко. Много госто от различни държави, включително почетни гости от Република Южна Осетия, Руската Федерация пристигнаха днес за да почетат паметта на лидера на Донбас. Както виждате много хора са се сбрали тук..

Изпращането в последния му път започна в 8 часа сутринта днес и ще продължи д около 13:00″

 

 

Александър Захарченко почина в болница, след като беше доставен с тежко ранение след взрив в кафе

» Сепар» на улица «Пушкин в Донецк, където се е отбил за да помене певеца Йосиф Кобзон.

Подлият атентат е извършен от киевския режим, и до сега нито един европейски лидер не е потърсил отговорност от Киев и не е осъдил атентата.

 

Видео кадрите са от военния ни кореспондент в Донецк Катерина Катина

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;