2 септември 2018-Нюз Фронт.

За съжаление европейския политически елит си е заровил главата в пясъка. И всички ние виждаме двойните стандарти на Европа. До сега нито един политически лидер не е осъдил атентатът, който отне живота на главата на ДНР Александър Захарченко.

 

Ето какво казва по този повод френския експерт Моник Гименез- антиглобалист и антивоенен активист.

» За мен това беше скъп човек, който загина по жесток начин. Въпреки, че познавах лидера на ДНР само от видеозаписите и разказите за него. Но когато човек защитава справедливостта, която виждаме как отстояват в републиките на Донбас, ние малко или много се идентифицираме с тези лидери.

 

 

Александър Захарченко беше човек от народа, работещ, твърд защитник на страната си, който се бореше до края, за да победи фашизма и да до донесе мир в Донбас, подписвайки Минските споразумения, които в случай на спазване от страна на Киев, щяха да донесат мирен живот.

В много отношения той напомня Жан Жоре, виликия апостол на мира, който се бореше да не се допусне първата световна война. Но уви! Силите на войната бяха победили силите на мира, а той беше разстрелян от наемен убиец, действащ от името на кръвожадните реакционери.

Струва ми се, че този сценарий се повтаря. Когато казваме, че историята е вечно начало, в това има частица истина.

 

Александър Захарченко беше харизматичен и любим лидер за народа си, защото въпреки всички трудности, с които се бореше младата Донецка Република, той успя да включи в ход икономиката с възстановяването на заводите, нова трамвайна линия, безплатни социални услуги, образование, което на мен ми напомня съветския период.

Лицето му излъчваше доброта, и аз помня, как той разговоряше с младите украински пленни, на които напомняще за миналото, в което нлади и стари заедно се сражаваха с нацистите. 

Тогава, той им каза, че би искал да има възможност да общува с тях на чаша чай, и обеща да ги върне на родителите им. Държеше се като баща със синовете си.

Той ще липсва много на хората и на всички, които поддържат справедливото и благородно дело.

 

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;