2 септември 2018-Нюз Фронт.

Депутатът от Върховната Рада Мосийчук в ефира на телевизия «112 украина» призова украинските власти да поемат отговорност за атентата и убийството на глаавата на Донецка Народна Република Александър Захарченко.

 

Но не бързайте да си правите изводи, че в Украйна има адекватни политици. НЕ. Украинския политик не призова властта да се покае в извършеното престъпление, а да се похвали пред света.

Според думите му, които звучат достатъчно цинично, «Украйна има пълно права да се разправи със Захарченко, както и сдругите лидери на Донбас», които последният нарече «терористи»

» Трябва открито да си каже, че «терористите» ги ликвидират не ФСБ, а ние самите. Никъде по света не водят преговори с терористите, няма и ние да го правим ( между другото реплика открадната от Владимир Путин-бел.ред). Захарченко беше ликвидиран от нашите специални служби.

 

Но украинския депутат не спира до тук, явно не познавайки човешките канони, че пред смъртта, особено пред смъртта на героите се мълчи. Депутатът продължава, като припомня няколкото неуспешни опита за покушение над Александър Захарченко, които СБУ извършва.

Депутатът обвини украинските власти в страхливост заради нежеланието открито да признаят убийството на Захарченко.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;