1 септември 2018- Нюз Фронт.

До сега нито един европейски лидер не е осъдил атентатът от вчера в Донецк, при който загина главата на Донецка Народна Република Александър Захарченко. Европа мълчи.

Мълчи Ангела Меркел, Еманюел Макрон, които са част от нормандския формат…всички се правят, че нищо не са видели и чули. Позорно мълчание. Съучастническо.

 

 

Вече е известно, че зад атентатът стои Киев, разследването е в ход. Въпреки мълчанието на Европа от ДНР призоваха европейските международни организации и страни да разследват случилото се.

Ден след кървавият атентат, в който беше убит Александър Захарченко, единият охранител и пострадаха още 9 души, специалният представител на Държавния Департамент на САЩ Кърт Волкър заяви, че Вашингтон обмисля възможността да увеличи доставките на оръжие в  Украйна. И че още няколко западни държави ще й оказват военна «помощ». Разбирате ли скритият смисъл- защо Европа мълчи и кой всъщност е организатор.

САЩ планират нова война със ръцете на Украйна. 

А хората в Донбас искат мир. Вчера Киев уби бащата на Републиката, извършвайки атентат в центъра на Донецк. Но убивайки човек родиха символ. Тероризмът не сработи. Защото народът ще се обедини и сплоти.

Днес цял ден до мястото на трагедията се стичат хора и поднасят цветя…

Героите не умират.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;