1 септември 2018-Нюз Фронт.

В Крим почетоха паметта на загиналия в резултат на атентат Александър Захарченко- глава на Донецка Народна Република. 

 

Траурната акция в памет на Главнокомандващия и глава на Донецка Народна Република Александър Захарченко, който вчера 31 август беше убит в центъра на Донецк след извършен атентат премина на централния площад в Симферопол. От сутринта кримчани се стичат и поднасят цветя пред портрета му.

 

» Ръцете на престъпния киевски режим вчера изършиха убийство на моя приятел и съратник, верен служител на народа си», — каза Аксьонов пред събралите се хора, добавяйки, че терористите извършили това подло нападение ще понесат заслужено наказание.

 

«Уверен съм, че съпротувлението на народа на Донбас няма да спре. Подвигът на Александър Владимирович Захарченко ще живее винагии в сърцата ни.

 

Важно е да се отбележи, че до сега нито един европейски лидер не осъди извършеният атентат в Донецк, Европа позорно мълчи.

Ден след атентатът, обаче Кърт Волкър — специалният представител на Държавния департамент на САЩ по Украйна заяви, че САЩ смятат да доставят ощве въоръжение на Украйна, като добави, че още няколко западни държави, ще й окажат такава «помощ».

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;