1 септември 2018-Нюз Фронт.

Това видео е тежко за гледане. На кадрите е Александър Казаков- съветник и боен другар на Александър Захарченко, който беше взривен вчера, 31 август 2018 година в центъра на Донецк, в известно заведение «Сепар».

Александър Казаков говори пред самото заведение и в очите му плуват сълзи, които не си позволява да пусне. Държи се. Той, както и много други все още не може да повярва в случилото се.

 

Атентатът вчера потресе, а новината за смъртта на Главнокомандващия на ДНР, » Батя» ( — баща) както ласково го нарича народът, смрази кръвтта на Донбас.

Европа все още мълчи, и нито един европейски лидер не е осъдил чудовищния атентат изпълнен от Киев.

Александър Казаков, докато говори, дори не мисли за този момент, че като по чудо е останал жив.

Той не влиза в кафето, което му спасява живота. Влиза първия телохранител, следва взрив задействан през телефон ( взривното вещество е било заложено в едно от осветителните тела, възможно предишната нощ), принципът на действие е ударна вълна и огън. Телохранителят загива веднага, след него върви Александър Захарченко, който е втори …след като е откаран в болница, лекарите не успяват да го спасят. Общо 9 души са пострадали при взрива, трима са в реанимация.

В очите на Александър Казаков се чете искрена болка, но той през цялото време се опитва да се държи мъжки, не си позволява да заплаче, и често преглъща сълзите си. Болката за всички е огромна, но и разбирането, че трябва да се държат и да си дават сили.

«Те убиха човек, но се роди символ..’ казва Казаков.

Много тежки кадри за гледане, много силни думи, пропити с болка. В ДНР и ЛНР е обявен тридневен траур .

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;