1 септември 2018-Нюз Фронт.

Едва ли някой си мисли, че атентатът извършен вчера в центъра на Донецк е минал без помощта на американски спецслужби. САЩ действат по две направления- Сирия и Украйна. За да има война. В Сирия подготвят инсценировка на химическа атака, за да имат повод после да я нападнат. А с Украйна действат вероломно и без притеснения, въоръжавайки до зъби украинската армия, която да бъде пусната срещу Донбас.

Вчера в центъра на Донецк беше взривен главата на Донецка Народна Република Александър Захарченко. Страната потъна в сълзи от трагедията, която потресе. След атентата нито един европейски политически лидер не осъди тази страшна политическа екзекуция. Нито един. Европа мълчи. Отново.

 

 

Но САЩ говори. Специалният представител на Държавния департамент на САЩ по Украйна Кърт Волкър заяви, ден след трагедията в Донбас, че Вашингтон разглежда възможността за увеличаване на доставките въоръжение за Украйна, написа в събота 1 септември изданието  The Guardian.

На 31 август беше извършено покушението срещу Александър Захарченко, а на 1 септември от САЩ заявяват, че ще пращат още оръжие на Украйна?!

Кърт Волкър, отбелязва цинично, че освен всичко останало САЩ са готови да доставят и летателно оръжие, подчертавайки, че по тази тема Киев чака «помощ» и от други западни държави . Забележете, «помощ»- помощ за разпалване на война? В тези думи на американеца се вижда конкретно признание, че САЩ, заедно с още няколко запдни страни подготвя сериозен военен сценарий.

» Разбира се, че им е необходима подкрепа под формата на смъртоносно оръжие», заявява Волкър.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;