Властите в САЩ се опитват да си затварят очите пред действията на русофобите и това положение не може да се нарече нормално, каза днес руският външен министър Сергей Лавров в интервю по телевизионния канал «Русия 1», цитиран от ТАСС, предаде БТА.

«Няма съмнение, че в САЩ има немалко политици, включително и действащи, и сътрудници на (сегашната) администрация, които напълно съзнават ненормалността на създалото се положение, при което всеки ход се преценява с оглед на това как на него ще реагират русофобите, — отбеляза Лавров. — Смятам, че това е просто печална страница от американската история.»

Отговаряйки на въпрос би ли искал да разговаря с държавния секретар на САЩ след поредния цикъл от санкции, той посочи, че «не за това става дума».

«Искаме или не искаме, харесва ли ни или не, това все пак ни е работата. Длъжни сме да работим с всички колеги, каквито и проблеми да възникват в отношенията», каза Лавров.

«Не сме от тези страни, които застават в позата на «обиден» — щом сте казали за нас нещо не съвсем правилно, то, видите ли, няма да разговаряме.

Това не е нашият метод. Ние винаги оценяване принципно действията на нашите партньори, когато сме несъгласни с тях. Но никога не затръшваме вратата», подчерта руският външен министър.

Тагове: ; ; ;