1 септември 2018-Нюз Фронт.

Генерал -лейтенант от Службата за външно разузнаване на Русия Леонид Решетников оцени какви изменения ще се случват в Републиката след смъртта на главата на ДНР Александър Захарченко, който беше убит вчера при извършен атентат от страна на киевския режим.

 

Убийството на лидера на ДНР Александър Захарченко свидетелства за продължение, даже усилване на агресивната линия на Киев, който се занимава с отстраняването на всички герои в освободителната война на Донбас.

 

Генерал Решетников напомня, че ситуацията, която вчера разтърси Донбас, а именно атентатът срещу главата на младата Република, е извършена преди изборите за президент в Украйна, за които много се тревожи Порошенко.

Затова, изпратените асасини, са били инструктирани  да атакуват именно първото лице.

Генералът обръща внимание, че сигурността на главата на ДНР е била слаба. Убийството на главата на народната република посред бял ден отразява нивото на разузнаватетелните служби. Но, в случая най-вече на чуждите- тоест, че е имало много добре организирана работа и присъствие на чуждестранни агенти, информатори, които са изучили навиците и дори маршрута на Александър Захарченко, който по принцип винаги се е държал като земен човек, и си е позволявал да ходи и без охрана.

 

Една от важните задачи сега е областта на безопасност- да не се допусне Донецка Народна Република да се превърне в разграден двор за  чуждестранните спецслужби, които определено имат отношение към извършения атентат.

 

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;