1 септември 2018-Нюз Фронт.

ВСУ готвят провокации по всички линни на разграничение. За това прредупреди заместник командващия на НМ ДНР Едуард Басурин.

«Украинската хунта, подло унищожавайки нашият Главнокомандващ Герой на Донецка Народна Република Александър Владимирович Захарченко си въобрази, че е непобедима военна държава и започна активна подготовка към настъпление.

Нашето разузнаване получи сведения за разполагане на ударна групировка украински окупанти по Мариуполско направление по прикритието на «учение» » Буря 2018″. Фиксирано е стягането на тежка техника и артилерийско въоръжение на границите на окупираната част на Донецка област, личния състав на подразделенията получава боеприпаси и снаряжение, а също така провежда обслужване на военната техника преди изпълняването на бойна задача.

 

» Имаме информация от нашите източници и датата 14 септември като възможна дата за настъпление на украинската армия. Нашите подразделения са приведени в най-висока степен на бойна готовност и са готови към всякакво развитие на ситуацията. В случай на атака от вражеската страна, призоваваме лидерите на западните страни да се намесят и да спрат заигралият се с войната марионетъчен режим на Порошенко. 

В противен случай, това ще доведе до нови кръвопролития в тази гражданска война, което няма до донесе нищо освен мъка и сълзи в домовете на Украйна и в нашата Република.

Спрете преди да е станало късно!»

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;