На пореден протест излизат жителите на Своге. Това съобщи Българското национално радио.

Те ще настояват за решение на проблема с безопасността на пътищата в района като за кратко ще спрат движението на пътя за София, преминавайки по една от пешеходните пътеки в града.

Хората заявиха категорично, че протести ще има всеки ден, докато не се изпълнят исканията им. Що се отнася до оставките заради случая „Своге“, те заявиха:

„Не искаме оставката на никого. Просто, който за каквото си е избран, да си върши отговорно работата, за да може да се живее спокойно, да може утре като тръгне детето ми за София да отиде на работа, аз да съм спокойна“, каза една от протестиращите.

„Не се реагира адекватно. Само след една седмица това с преминаването по пешеходните пътеки ще стане денонощно. На групи по 20 души ще се сменяме на два часа и ще се справим“, коментира мъж, който е участник в протеста на жителите на Своге.

На протест в защита на обвинения за катастрофата край Своге шофьор Григор Григоров излизат съгражданите му от Божурище, които ще настояват за справедлив процес и обективно разследване на инцидента. За «Хоризонт» Блага Карагьозова от организаторите на протеста каза:

«Най-накрая да има някой реално виновен, наказан. Много хора казват, че пътят там наистина не е качествен. Така е на много места в България, не само там… Винаги си измиват ръцете истинските виновници. Да се надяваме този път да не е така».

От няколко дни в Божурище се събира подписка в подкрепа на шофьора — каза още Блага Карагьозова.

Паралелно над 1000 подписа са събрани в онлайн петицията с искания за справедливо разследване на трагедията край Своге.

Продължават и протестите на жители на Своге с искане за решение на проблема с безопасността на пътищата в района. Те планират временно спиране на движението на пътя за София като пресичат по пешеходните пътеки.

Тагове: ; ; ;