В понеделник ГЕРБ ще обсъди с коалиционните си партньори кандидатурите за новите министри, съобщи днес във Варна премиерът Бойко Борисов, който разговаря с участниците в 11-ия летен университет на младежката структура на партията. Това съобщи Българската телеграфна агенция.

Той посочи, че оставките на министрите са личен акт. След като съм ги поискал, значи има направени пропуски и, за съжаление, имаме 17 загинали, каза премиерът. Борисов добави, че са изпратени пет писма до фирмата да оправи пътя, но когато е имало сигнали, че пътят е опасен, министърът е длъжен ако трябва да стои на пътя и да го предотврати, заяви той. Затова се носи политическа отговорност.

Премиерът добави, че иска ГЕРБ да е европейска партия и по думите му «като сме сгрешили и има проблем, ще си понесем отговорността».
За оставката на вътрешния министър Валентин Радев, Борисов каза, че начинът, по който е действала полицията на много места, не само в Харманли, е точно това, което не иска да вижда в полицията — невинният да е виновен с вмешателство на партийни лидери.

Тагове: ; ;