Посолството на Русия в САЩ коментира изявлението на Държавния департамент по повод ситуацията в Азовско море, призовавайки Вашингтон «да спре да се застъпва за безчинстващите» свои подопечни в региона.
Това се казва в изявлението на страницата на дипломатическата мисия във Facebook.

«Държавният департамент в лицето на официалния представител Хезер Науерт се загрижи за легитимното спиране за проверки на кораби в Азовски море.

Спиране! Не арести, не задържания.

Специално отбелязваме, че от «стотици» кораби не е назован нито един (а това е важно за разбиране политиката на двойните стандарти).

Държавният департамент съзнателно избягва това», посочи посолството, припомняйки за задържането от украинската страна на корабите «Норд» и «Механик Погодин» с руснаци на борда.

Както отбелязаха дипломатите, Вашингтон целенасочени генерира нови празни обвинения срещу Русия, за да отклони вниманието на обществото от нарушаване правата на човека — както от страна на своите сателити, така и от себе си.

«Призоваваме американците да прекратят да се застъпват за безчинстващите в Азовско море свои подопечни, да започнат конкретен диалог по проблемите на руските граждани в американските затвори», се добавя в съобщението.

По-рано официалният представител на Държавния департамент на САЩ Хезер Науерт обвини Русия в преследване на кораби в Азовско море.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ;