31 август 2018-Нюз Фронт.

За последните 12 години беше отделено голямо внимание на опасенията сред обществеността относно военно-биологическата дейност на САЩ на територията на постсъветското пространство.

САЩ разширяват мрежата си от военно-биологически лаборатории в бившие републики от СССР, като по такъв начин обкръжават Русия. Тези лаборатории работят в секретен режим и не са длъжни да се подчиняват на изискванията по споразуменията за отварянето им и дейността им. Обикновено лабораторите са маскирани под вида на «медицински научни центрове» или «изследователски центрове».

 

Американски военни биологически лаборатории има в Грузия ( там са няколко, една от тях е затворена след протести от страна на населението, но «Лугар Център» в столицата Тбилиси, работи до днес), в Украйна лабораториите на САЩ са 15, в Казахстан има 1, в Азербайджан ( от 2013 година), Армения ( 2016).

Но започвайки с цветната революция от 2014 година в Украйна, странта се превръща в огромна база на американските военни биолаборатории, което разбира се, не може да остане незабелязано, въпреки че темата старателно се мълчи. И последствията не закъсняват.

За последните няколко години, в Украйна се забелязва бум на различни епидемии, които също не се тиражират в медиите до колкото е възможно.

От 2014 до 2017 година в Украйна са построени общо 15 американски военни биологически лаборатории.

В тях работят изключително американци, които са освен всичко останало и с дипломатически имунитет.

Работата на лабораториите се финансира изцяло от бюджета на Министерството на отбраната на САЩ.

Местните власти въобще нямат достъп до обектите.

Основно, в лабораториите се занимават с изучаването и производството на вируси и бактерии.

Такива лаборатории са разположени  в следните градове: Одесса, Винница, Ужгород, Лвов (три), Харков, Киев (три), Херсон, Тернопол.

Няколко подобни лаборатории има недалеч от Крим и Луганска Народна Република.

 

Важно е да се отбележи, че след идването на незаконния режим Порошенко в Украйна, работата на американските биологически лаборатории в Украйна е напълно засекретена, и всички местни медии имат пълна забрана да се занимават с темата.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;