30 август 2018-Нюз Фронт.

По време на традиционния брифинг, който протича днес в Москва, официалният представител на Външно министерство Русия Мария Захарова обясни пълната схема на подготвяната от САЩ «химическа атака» в Сирия, и предупреди, че подобна стъпка, с реалното използване  на химическо оръжие, или инсценировка, би било огромен удар по глобалната сигурност.

 

Мария Захарова описа подробно схемата за подготвяната атака, чиято цел е цинично да бъде използвана от САЩ за нанасяне на удар по Сирия.

 

«САЩ запазват незаконното си присъствие в Сирия и отново заплашват страната с въоръжена агресия.

Последствията от «игра с огъня» могат да са непредсказуеми, и не винаги могат да се разминат на тези, които си ги позволяват»- подчерта Мария Захарова отбелязвайки силната обезпокоеност на Русия по повод плановете на САЩ.

 

«Върви активна подготовка по химическа инсценировка, за да могат САЩ впоследствие да нанесат удар по Сирия»- заяви Мария Захарова, като подчерта, че всичко сеправи по отработена стара програма- цинично и с пропагандистки подход.

«Отначало се правят превантивни заявления, след това извършват провокацията, и като последствие — нанасяне на удар, така правиха и преди».

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;