30 август 2018-Нюз Фронт.

Понякога, определени моменти трябва да бъдат напомнени. За да не стават грешки. Посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов по време на среща с представители на Държавния Департамент на САЩ предупреди американските власти да не се изкушават от безоснователна и незаконна агресия на територията на Сирия, се казва в съобщение на дипломатическата мисия.

 

 

От Посолството на Русия подчертаха, че поредно изостряне на конфликта » не е в ничии национални интереси».

 

» Призовахме Вашингтон незабавно да предостави фактите, на основание на които за пореден път се подгрява темата за химическо оръжие в Дамаск»- цитират от прес-службата думите на руския посланик.

 

На 26 август официалният представител на Министерството на отбраната на Руската Федерация генерал- майор Игор Конашенков заяви, че е течение на близките две седмици е възможна инсценировка с използването на химическо оръжие в Сирия.

Според думите му, планът на американците влючва след химическата атака, костюмираните спасители от «Белите каски» да заснемат видео сюжет за близкоиточните и англоезични медии, в който да обвинят Сирия в използването на химическо оръжие. За да могат САЩ след това да нападнат Сирия.

 

На 28 август директорът на руския Център по примирение на враждуващите страни в Сирия Алексей Циганков съобщи, че представители на «Белите каски» са доставили отравящи вещества в склад, който използват терористите, в сирийския град  Саракиб.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;