Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов участва в неформалната среща на министрите на отбраната на страните — членки на ЕС, съобщи пресцентърът на МО, съобщи БТА.

Форумът е част от официалния календар на австрийското председателство на Съвета на ЕС и се провежда във военноисторическия музей на Виена.

В него участва заместник-председателят на Европейската комисия и върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини.

На срещата във Виена министрите на отбраната на страните — членки на ЕС, обсъдиха въпроси, свързани с европейската перспектива на страните от региона на Западните Балкани — приоритет, който бе поставен в общоевропейския дневен ред по време на българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на годината. Участниците във форума дискутираха ключови аспекти на засиления ангажимент на ЕС към страните от региона на Западните Балкани по линия на Общата политика за сигурност и отбрана.

Тагове: ; ;