30 август 2018-Нюз Фронт.

Външният министър на Сирия Уалид Муалем заяви по време на среащата си със Сергей Лавеов, че членовете на организацията «Бели каски» са отвлекли най-малко 44 деца, за да ги използват в инсценировка на химическа атака в Сирия, след което в тази «атака» да бъде обвинена Сирия и правителството на легитимния президент Башар Асад, за да могат САЩ да имат повод за пред световната общественост за нанасяне на удари по Сирия.

 

» Според наши данни, «Белите каски» са успели да отвлекат 44 деца в зоната около Идлиб за реализацията на тази постановка с химическо оръжие, която планират САЩ»,- предупреди сирийския дипломат.

 

Наомняме, че въоръжените сили на САЩ се намират незаконно на територията на Сирия, и нямата намерение да си тръгват от там. След като Сирия и Русия постигнаха неверочтни резултати по ликвидирането на терористичните групировки, САЩ са готови да разпалят нова война, защото Сирия постепенно се връща към мирния живот.

 

По-рано беше разкрито как именно САЩ планират провокация, с инсценировка на «химическа атака» в Сирия, за да може да си намерят нов повод да атакуват суверенната държава.

Също така беше установено, че представители на «Белите каски» са доставили на склад в град Саракиб, който се използва от терористите отравящи бойни вещества.

 

Според думите на началникът на руският Център по примирение на враждуващите страни в Сирия, Алексей Циганков, няколко независими източници от провинция Идлиб са подтвърдили, че 8 представители на организацията са съпровождали голяма пратка отравящи вещества, които са били превозвани на два камиона от населения пункт Афс.

 

Очаквайте още подробности по темата, продължаваме да следим ситуацията в развитие.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;