29 август 2018-Нюз Фронт.

На 31 август, петък в Одеса, където живеят и много българи, ще бъде почетена паметта на убитите деца в Донбас, които никога няма да чуят първия учебен звън.

Докато четете това, може да ви се стори далечно и чуждо, защото сидите вкъщи пред компютъра. И слава Богу не падат бомби и никой не стреля.

Но си струва да си спомним, на какво разстояние от нас се намира Одеса, и колко българи живеят там.

И това не е единствената причина да се замислим или да разчувстваме.

 

Фактът, че спим спокойно, докато някъде плачат деца или заспиват под звуците на обстрели е чудовищен.

Именно по тази причина, за да си напомним в този забързан информационен век, когато имаме уж всичко, ще бъде проведена акция в памет на загиналите деца, която ще подкрепи и българската диаспра в Украйна. Онези българи, които по една или друга причина живеят в Одеса, имат семейства там, на 31 август, в последния ден на лятото, ще запалят свещ…в памет на загиналите деца..нека не сме безразлични и бъдем морално с тях. Няма чужди войни, особено когато става въпрос за детски сълзи.

» Тези деца никога няма да отидат на училище. Тези деца никога няма да чуят първия учебен звънец. Защото те загинаха в Донбас. Бяха убити от държавата,която стана мащеха и предател, от възрастните, които трябваше да ги защитят, а не направиха нищо»- това се казва в съобщението на Фронта за Одеско съпротивление публикован в сряда.

Активистите на движението призовават одеситите и всички неравнодушни да почетат паметта на всички невинни деца убити в братоубийствената война.

» На 31 август в 14:00 всички можем сигнално да свържем небето и земята в памет на децата. Всеки, който има автомобил в този ден може да кара с включени светлини и да даде звуков сигнал. Това не е нужно на мъртвите, това е необходимо да бъде чуто от живите. Може би тези ангелчета ще ни чуят на небето, и ще знаят че не са забравени..и ще ни простят вината..

Човеци..хора..чуйте..

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ;