Американското разузнаване и американската преса разпространяват лъжливи изявления за т.нар. «руска намеса», за да разбия репутацията на членовете на Конгреса в навечерието на междинните избори в САЩ.

През ноември американските избиратели са на избори, за да изберат законодатели, които ще представляват щатите на федерално ниво.

Междинните избори ще определят, дали републиканците ще запазят контрола над Конгреса.

Лидерите на американското разузнаване, в това число директорът на Националното разузнаване Дан Коутс, без никакви доказателства предупреди за т.нар. «повторна руска намеса», но вече в междинните избори в САЩ.

Бившият съветник на Министерството на отбрана на САЩ Карън Квятковски каза в интервю за «Sputnik», че тя има съмнения в надеждността на отчетите на американските СМИ и спрямо претенциите на разузнавателните агенции.

«Четейки статиите на американската преса, между изреченията, както ми се струва, прозира, че политизираните членове на разузнавателното ведомство на САЩ, в това число такива хора, като Дан Коутс, залагат на себе си», каза тя.

Дан Коутс и неговите колеги вече заявиха за своята загриженост по повод т.нар. руска намеса по-рано, за да може в случай на неочаквана подкрепа на Тръмп да публикува своите опасения.

Екс-съветникът на Министерството на отбраната на САЩ също отбеляза, че твърденията на американската преса за някакъв източник от Кримъл — това е лъжа, а обвиненията по адрес на Русия — са лъжливи предположения, които са част от по-широка стратегия, предназначена за въздействието върху електората на Тръмп.

Квятковский посочи за липса на доказателства в подкрепа на твърденията в САЩ за «намеса» на Русия в изборите през 2018 г.

Бившият канадски дипломат Патрик Армстронг, която някога работи в посолството на Отава в Москва, заяви в интервю за  «Sputnik», че американските СМИ пиша лъжи, за да поддържат интереса към изборите и да занижат подкрепата за Тръмп.

Армстронг потвърди, че обвиненията по адрес на Русия нямат никакви доказателства

News Front

 

 

Тагове: ; ; ;