28 август 2018-Нюз Фронт.

Западът готви нов трик, за да оправдае бомбардироките, които планира по Сирия, като помага на своите «приятелчета» -джихадистите, смятът експертът от Франция Моник Гименез.

Антиглобалистката и антивоенен активист, анализира заявленията на САЩ, Франция и Великобритания за възможен удар по Сирия, като обръща внимание на факта, че корабите и американския флот се разполагат все по-близо до Сирия.

 

Механизмът на франко-руското сътрудничество в Сирия показа положителни моменти, в частност, доставката на хуманитарна помощ от Франция с руски самолети.

 

От друга страна, трудно е да се улови връзката, че от една страна ние ( Франция- бел.ред) сме свързани с Русия по въпросите за хуманитарна помощ, ще участваме в срещата на върха Москва — Париж — Берлин по

мирното урегулиране на конфликта в Сирия, през септември; а от друга страна сме готово да се обединим с Англия и САЩ, за да бомбардираме Сирия, за уж използвано химическо оръжие от страна на сирийската армия ( предвид провокацията готвена от САЩ)

 

До сега не разполагаме с изводите на ОЗХО след бомбардировките от април тази година. Любопитно е това, че САЩ пак се опитва да разиграе същия сценарий като тогава, а именно:

1)2-ри случай с отравяне с «Новичок» на английската двойка, което доведе до смъртта на едната жена

( британка) за което беше обвинена Русия;

2)Преследването на сирийската армия по обвинение в използване на химическо оръжие. Повтаряме същите обвинения и започваме отначало.

 

Това определено свидетелства, че лидерите на западните държави няма с какво «да нахранят» хората, освен с повтарящи се обвинения срещу Русия. Но сякаш им е време да спрат. Все повече хора отдавна не им вярват, и възможно за Франция също идва време да реши на коя страна да бъде. Избор трябва да се направи, и това ще позволи на Франция да стане по надеждна»- смята Моник Гиминез.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;