28 август 2018-Нюз Фронт.

Украйна така или иначе няма да влезе в НАТО, защото това не е необходимо- НАТО така или иначе си я ползва, и отношенията Украйна-НАТО са като връзка без ангажименти. Но Унгария, от ствоя страна държи принципна позиция и всеки път блокира опитите на Украйна по тази тема.

Представяме коментар специално за агенцията ни, от политологът и икономист Александър Дудчак. Припомняме, че неотдавна Унгария пак блокира Украйна, и очевидно си държи на думата, че ще продължава да го прави. Разбира се, причината е скандалният закон за образованието, който приеха в Украйна.

Законът нарушава правата на всички национални малцинства, живеещи на територията на Украйна ( в това число и на българската общност, която е една от най-многочислените та, а имайки предвид, че ние сме дали азбуката на всички славянски народи, се получава, че нашите сънародници там, не могат да учат друг език освен украински.)

Но най-твърда позиция, и реакция по скандалния закон дойде не от нас, а от Унгария.

» Хубаво е, че Унгария има такава принцина позиция. И това никак няма да се отрази на перспективите за членство на Украйна в НАТО, тъй като тя така или иначе няма да стане член на тази престъпна групировка.

И даже не заради това, че води въоръжен конфликт на територията си, и има територилни претенции към други страни.

Въпреки че, това е достатъчно да не претендира за членство, в съответствие с Устава на НАТО.»

А защото Украйна прави всичко, което НАТО иска от Украйна, при това без да се налага да се дават някакви обезателства от страна на НАТО, нещо като връзка без ангажименти.

 

Но позицията на Унгария е важна до голяма степен заради сериозното внимание към проблема с езиците и културите  на народите, различни от «титулната нация». И съответно техните права, и нарушаването на правата им.

Украйна води очевидно фашистка идеология в тази посока, и това не би трябвало да остава без внимание.

А всичко се прави за да се ограничи руския език, на който говорят 90% от населението на цяла Украйна.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;