28 август 2018-Нюз Фронт.

След предупрежденията от страна на Министерството на Отбраната на Русия относно подготвяни провокации, които планират да извършат терористите ( по поръчка на САЩ) и да извършат химическа, атака, в която да обвинят сирийската армия и Башар Асад, за да може САЩ да имат повод да атакуват Сирия, в мрежата започнаха да изплуват люпобитни подробности.

 

Както писа изданието  The Telegraph на  23 юли, в района сирийската граница на територията на Турция британски специалисти са устроили курс по специална подготовка, по действия в условия след използване на отравящи вещества за медици и доброволци от провинция Идлиб.

Източник в Сирия съобщи, че в курсовете са участвали служители на британската частна компания «Олива».

 

По-рано представителят на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков заяви, че в района на град  Джиср Аш-Шугур на позициите за забранената в Русия и редица държави терористична групировка

«Хайят Тахрир аш-Шам» са били доставени 8 съда с боен хлор. Именно там са се събирали и терористите след подготовката при британците. Според данни на ведомството, терористите, съвместно с » Белите каски» готвят сценарий с удар от реактивна система на залпов огън по началното училище в сирийския град.

Тагове: ; ; ; ; ;