Пилотите на МиГ-29 от състава на 3-та авиобаза «Граф Игнатиево» до 31 август ще изпълняват полети за провеждане на отстрели, експериментални и бойни стрелби с излитане и кацане от летище «Граф Игнатиево», съобщи Министерството на отбраната, предаде БТА.
Стрелбите са с авиационни управляеми ракети, включени в боекомплекта на МиГ-29, и са по два типа цели — светеща парашутна мишена СПМ-100 и радиоуправляема мишена R-01. Целта на подготовката е летците да подобрят своите умения за работа с комплекса за въоръжение на МиГ-29 и да повишат бойните си способности.
В тренировъчните полети на екипажите от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза «Граф Игнатиево» участват и пилоти на Су-25, инженерно-технически и осигуряващ състав от Базата за предно разполагане — «Безмер». Полетите се изпълняват от летище Балчик. Целта е екипажите на Су-25 да усъвършенстват техниката си на пилотиране и самолетоводене на малки и пределно малки височини. Освен това те ще изпълняват и полети за навигационно бомбопускане на светеща парашутна мишена СПМ-100 за осигуряване на стрелбите на своите колеги от 3-та авиобаза «Граф Игнатиево».

Тагове: ; ; ; ;