28 август 2018-Нюз Фронт.

Не е лесно да си шпион. И шпионите си имат трудности, както се оказва.

Изданието The New York Times позовавайки се на анонимни източници в Държавния департамент на САЩ и разузнавателните служби съобщи, че последно време американското посолство в Москва се чувства изолирано и се намира под надзора на руското контраразузнаване.

 

 

Американските дипломати и служители от други ведомства работещи под дипломатическо прикритие, се жалват, че заради вниманието на руското контраразузнаване, не могат да добиват секретна информация за намеренията на Кремъл.

Чак жал да ти стане. Такава искрена наивност, че ще работят в Русия като по филмите.

Дълговечната дипломатическа традиция, предвиждаща посланиците винаги да посрещат с вкусни, изискани ястия и вино, което да развърже езиците на знатни хора, които в спокойна, уютна обстановка могат да разкажат много интересни неща, също вече не работи- и посланикът и втория секретар обядват сами. В тишина.

По- интересен е фактът, защо такова издание като The New York Times публикува подобни неща, ако има неписан закон за тази професия да не се пише или говори на всеослушание.

Или елементарното не разбиране, че ако външната политика на САЩ по отношение на Русия е откровено агресивна, едва ли различни посланици, дипломати и прочие, представляващи интересите на двете страни ще седнат да си гукат на обяд, вечеря или благотворителен бал.

Тук пак, разликите в манталитета си казват думата. САЩ не разбират, как може някой да им се противопоставя, и искрено нервничат когато виждат класи професионализъм над себе си.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;