27 август 2018-Нюз Фронт.

Цензурата в социалните мрежи отдавна е факт. Все повече потребители забелязват странности, като блокиране на пофили за 30 дни, затваряне на групи, изтриване на определнеи постове. Всичко това в никакъв случай не е случайно стечение на обстоятелствата. Това е част от мощния интструментариум на Запада да влияе на общественото мнение и съзнание. А ако днес 90 % от хората са в социалните мрежи, то вниманието към съдържанието, което си разменят потребителите, разбира се, че е голямо.

Още повече, че някои събития в обществено-политическия живот на различни държави се раждат именно в социалните мрежи- например организацията на протести, кампании, и прочие.

Това не може да остане незабелязано или несанкционирано от мозъчните центрове на Запада.

Изтекъл документ, по-конкретно страничка номер 49 от специална документация, освети особеното влияние на Джордж Сорос- най-богатия политически агигатор в света.

 

Вече отдавна знаем, че Сорос се занимава с оказване на влияние в много политически въброси по целия свят.

» Конфиденциалната 49-та страничка за победата на Тръмп посредством основни социални медиа-платформи за «отстраняване  на пропагандата на дясното крило и фалшиви новини» беше представена през януари 2017 от основателят на  Media Matters Дейвид Брок по време на среща във Флорида, съобщи тогава

Washington Free Beacon.

 

 

В документът, получен от  The Free Beacon, се казва, че Media Matters и други финансирани от Сорос групи имат достъп » до необработени данни от  Facebook, Twitter и други сайтове и социални мрежи», за да могат да проследяват и анализират тези нефилтрирани данни.

 

Пълната конфиденциална бележка, която е написана като подривен политически манифест, от американския либерал и политически активист, авторът Дейвид Брок, основател на Media Matters for America.

Сорос финансира  Media Matters, от около 2010 година, като противостояние на новинарски организации като Fox News.

Общо взето, нищо ново, но от документа става ясно, колко усилия полагат САЩ, и определени кръгове, за да влияят не само на медиите, но и на социалните мрежи.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;