Животът на трима от шестимата пострадали при катастрофата, които са настанени в «Пирогов», вече е вън от опасност, съобщи на брифинг директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов, предаде БНР:

«Днес двама ще бъдат изведени от реанимация. Предстоят има още наблюдения, на някои им предстоят и операции. На пациентката, която е неврохирургия, ще ѝ бъдат извършени допълнителни изследвания и най-вероятно предстои оперативна интервенция в областта на лицевите кости.

Останалите пациенти остават в същото състояние. Те са на командно дишане. Общото състояние е тежко. Сред тях има още хора с опасност за живота, но все пак добрата новина е, че остават стабилни».

От шестимата, постъпили в болница «Св. Анна“, всички са в тежко състояние, съобщиха от лечебното заведение. 62-годиша жена е с опасност за живота. През вчерашния ден лекарите са оперирали и останалите болни и те са стабилизирани. Няма промяна в състоянието на двамата пациенти, настанени във ВМА.

Стабилно е състоянието на 53-годишната жена, която е адекватна и контактна. В тежко, но стабилно състояние е 30-годишният пациент. На него му предстоят още операции, уточняват от ВМА. Без опасност за живота и в стабилно състояние е приетият пациент в болница «Царица Йоана“.

БНР

Тагове: ; ; ; ; ;