27 август 2018-Нюз Фронт.

САЩ продължават да увеличават групировките носители на крилати ракети в Близкия Изток, което е свързано с подготовката на провокация, която се планира в сирийската провинция Идлиб. Целта на провокацията е да се обвини сирийската армия в използването на химическо оръжие, за да могат САЩ да имат повод да нанесат удар по Сирия.

 

 

От Министерството на отбраната на Русия съобщиха, че на 25 август в Средиземно море е влязъл есминец на ВМС САЩ » Росс» с 28 ракети » Томахавка».

 

Според данни на ведомството, радиусът на ракетите позлволява да се нанесе удар по цялата територия на Сирия.

Подчертава сем че подобни приготовления са поредното подтвърждение на намеренията на САЩ, които искат да се възползват от инсценировка, която ще организират терористите «с активното съдействие на британските спецслужби в провинция Идлиб.

» Реализацията на провокацията с активното участие на британските спецслужби трябва да послужи като пореден повод за САЩ , Великобритания и Франция да извършат ракетно-авиационен удар по държавните и икономически обекти на Сирия.

По-рано беше съобщено, че «Белите каски» трябва да снимат сюжет за «химическа атака» в Идлиб, в която да бъде обвинена сирийската армия.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;