25 август 2018-Нюз Фронт.

Постоянните провокации на САЩ и съюзниците им по територията на Сирия се правят за да окажат подкрепа на терористите подконтролни на САЩ, като по такъв начин се надяват да се закрепят трайно в региона. Това заяви бившия член на Комисията по биологическ оръжие към ООН, военния експерт Игор Никулин в коментар за руската телевизия РЕН ТВ.

 

 

 

» Това не е първата подобна провокация. Англо-американската коалиция няма никакви легитимни основания въобще да се намира на територията на Сирия. Никой не ги е упълномощавал, нито Съветът за Сигурност на ООН, нито правителството на Сирия ги е викало.

Затова, за тях остава единствено възможността да подкрепят наемниците си там, които са вкарали в Сирия да действат срещу правителството на Башар Асад, да създават провокации, в които после да обвиняват Сирийската армия и да имат повод да поискат международна намеса, за да нанесат удар по Сирия.

Западът винаги е действал така. Не стига, че извършват и организират военна агресия срещу суверенна държава, а искат още и страната, която са подложили на агресия да плаща за всички последствия в резултат на техните военни операции.

 

 

Разбира се, че на Запад разбират, че Асад никъде няма да ходи, и че са загубили тази война, но ще се опитват да правят всичко, за да пречт на Сирия да се възстановява.

Сега преди всичко, САЩ преследват икономически интереси и искат да подкрепят терористите си, които контролират по-малко от 4 % от територията на Сирия, а в близките седмици или месеци ще бъдат окончателно прогонени от там, но и търсят повод за международна намеса, за да се постараят да отложат във времети позорния край на цялата тази авантюра»,- заяви военния експерт.

 

Припомняме, че по-рано от Министерството на отбраната на Русия предупредиха, че терористите от

«Джебхат ан-Нусра» готовят провокация в град Идлиб. Провокационния план предвижда терористи преоблечени в униформи на сирийските правителствени сили да извършат химическа атака, за която после да обвинят Сирия, и така да осигурят повод на САЩ и компания да ударят по Сирия.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;