БСП иска оставките на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев заради проблема с чумата по дребните преживни животни, съобщи бТА.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията. Тя посочи, че вече има официална информация от френска лаборатория, че в 3-километровата зона няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно от чума, единствените умрели са убитите животни от правителството «Борисов», коментира Нинова.

Според нея отговорност за това, че животните са били избити без причина трябва да поеме и министър-председателят Бойко Борисов.
Нашият премиер са го галили папи по главата, надявам се някой ден някой прокурор да го погали по главата, коментира Нинова.
За Търговския регистър отговорност пое председателят на Агенцията по вписванията, министър Цецка Цачева си стои, за фалиралата застрахователна компания отговорност пое зам.-председателят на КФН, председателят на комисията си стои, днес министър Порожанов се опита да прехвърли всичко върху директора на БАБХ, коментира Нинова.

«Стига вече с тези номера. Горят, горят бушони, но те стигат и до най-главния», заяви тя.

 

Тагове: ; ; ; ;