22 август 2018-Нюз Фронт.

Владимир Корнилов, известен политолог и телевизионен водещ, анализатор на международна информационна агенция » Русия днес» провежда частно разследване по авиотрагедията с малайзийския боинг, която се случи през лятото на 2014 година.

До днес, остават много неразрешени въпроси около случилото се, но в разследването си Владимир Корнилов успява да стигне до сензационен туит на холандски парламентарист, който предизвика гнева на украинските власти и накара Холандия да играе на мълчанка, упорито мълчейки по случая.

 

 

Самият Владимир Корнилов има опит в провеждането на разследвания, тъй като известния политолог, който е чест гост на най-популярните руски предавания, до 2014 година е бил директор на Украинския филиал към Института на страните от ОНД в Киев и директор на Центъра за евразийски изследвания в Хага ( Холандия)

С големия си опит и набито око, политологът успява да открие в просторите на интернет пространството интересен туит, който упорито се игнорира от западните средства за масова информация.

Нежеланието на западните медии да отразят новината, навежда политолога на мисълта, че в постта публикуван в Twitter се съдържа сензационна информация, крайно неизгодно за много страни.

 

За какво точно става въпрос?

В ерата на дипломация, която се води в социалните мрежи, постовете на политически фигури и дори и президенти понякога играят изйкючително важна роля в международните отношения.

Публикувания пост принадлежи на холандския депутат Питър Омтзихт. Холандския депутат го пише директно по време на заседание на което се обсъжда хода на разследването на крушението на  Боинга-777 във въздушното пространство на Украйна над територията на Донбас.

Супервайзърът на секретната служба подтвърждава, че само Украйна е имала работещи системи » Бук» в Източна Украйна на 17 юли. И това са официални резултати от нашумялото разследване.

 

Както се изяснява, Харм Брауър, главата на специалната комисия, осъществяваща надзор над специалните служби и отбраната, прави заявления в холандския парламент на 22 януари. По време на заявлението си той представя пред парламентаристите данни на комисията, според които, ясно се разбира, че Боингът е бил свален от украински » Бук»

 

Но най-интересното е, че от момента когато тези данни стават достъпни за холандските парламентаристи, е получена запове да се мълчи по случая. Освен това, Австралия и  Холандия получават заповед да обвинят Русия в свалянето на Боинга, въпреки че прекрасно знаят, че виновникът за трагедията е Украйна.

 

И ако Владимир Корнилов не беше открил този пост на холандския депутат, в който се говори именно за изводите на специалната комисия, тайната сигурно щеше да остане погребана в архивите..

До по-добри времена, когато все пак някой щеше да открие истината.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;