21 август 2018- Нюз Фронт.

На пръв поглед, малка новина по сравнения със световните теми. Но, с голямо значение. Защото след държавния преврат в Украйна и началото на гражданската война, под обстрелите, като феникс израстна нова страна- Донецка Народна Република. И там хората всеки ден се стремят към връщането на мира и съзидават, всеки ден правят нещо, така че да заличат раните от войната. И въпреки, че обстрелите от страна на ВСУ продължават, хората не се отказват да вярват, че усилията им не са напразни и ще победят войната.

И появата на този трамвай, е потвърждение за това.

 

 

 

 

 

Александър Захарченко

 

 

На тържественото представяне на трамвая «Аз съм донецки», присъства и главата на Републиката Александър Захарченко, който изрази благодарност към колектива на Министерството на промишлеността и търговията и на » Донецкия електротехнически завод» за огромната работа и усилия по създаването на донецкия трамвай.

 

» Днес за пореден път показахме на целия свят, че можем не само да воюваме, но и да строим. Гордея се с нашите достижения. Мисля, че това е нашия пръв, но не последен трамвай, направен в нашата Република.

И това е наша обща гордост. Донецк- това е наша земя, наш роден край, и ще правим за него всичко възможно.

На добър път!»- отбеляза вълнуващия момент Александър Захарченко.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;