Комисията за финансов надзор е поискала още на 7-ми август,  информация от кипърските власти относно фалита на застрахователното дружество «Олимпик».

Това съобщи председателят на комисията Карина Караиванова, която присъства на срещата в министерството на външните работи между министър Екатерина Захариева и кипърският посланик Мариос Кундуридес.

Министър Захариева е посочила, че у нас все още няма информация за процедурата, по която ще бъдат изплатени обезщетенията на засегнатите български граждани.

На срещата с посланик Кундуридес външният министър Захариева е поискала да се проведе незабавна среща между представители на българската  Комисия за финансов надзор и кипърското финансово министерство.

Има готовност за изпращане на български експерти в Кипър за изясняване на проблема и намирането на спешно решение. От своя страна посланик Кундуридес е обещал съдействие за изясняването на детайлите по случая.

Вицепремиерът Екатерина Захариева го е информирала, че България планира да помогне на засегнатите български граждани.

По-рано финансовия министър Владислав Горанов обясни, че държавата има готовност да ангажира кипърско адвокатско дружество, която да представлява ощетените български  клиенти на застрахователната компания “Олимпик“ в Кипър

БНР

Тагове: ; ;