Членът на американския конгрес Томас Маси призова да се спре истерията около Русия и да се приключи с военната риторика.

Това политикът написа в колонката си за RealClear Politics.
Конгресменът отбеляза, че лудостта спрямо Русия подрива американските ценности и пречи за създаването на продуктивни отношения между страните.

Според него, медиите, «изгубилите връзка

с реалността» политици и бюрократите заставят американците да вярват в продължаването на студената война и ги убеждават, че е престъпление да се води диалог с руснаците.

Освен това, Маси добави, че неговите съотечественици биват «заставяни» да се страхуват от всеки руснак в САЩ.

«Предполагаемият огромен руски заговор», натрапен от демократите и от средствата за масова информация след избирането на президента Тръмп, просто не безпокои нормалните американци», подчерта Маси.

Според конгресмена, трудолюбивите граждани на САЩ са обезпокоени от въпросите, свързани с работните места, заплащането на сметките си и доброто бъдеще за децата им.

В заключение Маси изброява реалните заплахи за САЩ, към които включва държавният дълг, липсата на сигурност на границите и радикалния ислямистки тероризъм.

В сряда на сайта на конгреса бе публикуван законопроект с нови антируски санкции.

Документът предполага ограничения към политици, чиновници, бизнесмени и компании, свързани с руските енергопроекти.

Освен това, проектът включва санкции срещу руския държавен дълг.

Авторите също предлагат да се забрани издаването на американците на лицензии за участието им в нефтодобивните проекти в Русия.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;