19 август 2018-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин вчера, 18 август, пристигна в Берлин за да се срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел. Визитът му беше тема номер едно за всички световни информационни издания, които следяха всяка стъпка на руския президент. Приомняме, че преди срещата с Меркел, Владимир Путин направи частно посещение в Австрия, за да уважи сватбата на външния министър.

 

Преговорите между Владимир Путин и Ангела Меркел се състояха в замъка Мезеберг, който се намира на 70 киломентра от Берлин.

 

 

Последната среща между двамата се състоя на 18 май 2018 в руския Сочи. Преговорте между двамата продължават да са най-обсъждана тема, тъй като касаят важни международни въпроси.

По време на прес-подхода, Владимир Путин направи заявление относно проекта «Северен поток-2», като отбеляза важността и значението от реализацията му, която ще позволи усъвършенстване на газотранспортната система на Европа.

 

» Реализацията му ще позволи да се усъвършенства европейската газотранспортна система. Важното е да се удовлетвори повишеното търсене на енергоресурси в Европа. 

Бих искал в тази връзка още веднъж да подчертая възможността за продължаване на транзитните доставки на руски газ през територията на Украйна»,- отбеляза Владимир Путин.

 

Според думите му, важното е транзитът през Украйна да съответства на всички икономически изисквания и да е » икономически» във всеки смисъл на тази дума.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;