«Планът на полковник Хаус» в началото на 20 век за разпада на 4 Империи: Османска, Германска, Австрийската и Руската.

За така наличната пета Империя — Британската, полковник Хаус не считал, че тя трябва да бъде разрушена.

Забележете, че тук се говори за «Англия и САЩ», а не за Великобритания и САЩ.

Обединеното Кралство е много сложна образование, състоящо се от Англия, плюс Шотландия +Уелс+Северна Ирландия, Канада, Австралия и другите колонии, обединени в личността на монарха, в дадения случай кралицата.

Това е единствената монархия, преживяла 20 век, и превърнала Великобритания по същество в най-успешната държава в света, благодарение на така наложената система на Английската аристокрация.

Забележете, че наследниците на престола преди да се отправят на военна служба преминават през много важния курс по история на изкуството.

Що се отнася до успешността, то Световната икономическа криза през 2008 година започна на Британските острови в банка  Northern Rock, но именно Британската аристокрация мигновено го окупира, а в САЩ с това се зае клинтъновата буржоазия…

За втори път Британската аристокрация се събра около кралицата във връзка с Брекзит в резултат на твърдата си решимост да не допусне създаването на Европейския континент на силна континентална държава в лицето на ЕС.

Британия влезе в ЕС, за да не допусне превръщането му в Четвъртия райх (Германска империя).

И когато това беше направено, а Ангела Меркел и Юнкер, които се надяваха на победата на Хилъри Клинтън, спретната бунт в кораба, Британската аристокрация начело с кралицата стигна до извода, че е време да се нанесе последният, решаващ и смъртоносен удар по Германския бик.

Но Британската буржоазия, затлъстяла от време на Клинтън и след разгрома на СССР, се опита да блокира това решение, разчитайки, че заедно с това може да преформатира Близкия Изток след неизбежния, както им се струваше, разгром на Путинска Русия.

Именно английската аристокрация, начело с кралицата, виждайки, че ЕС се превръща в Четвъртия райх, взе решение за Брекзит, проведе референдум в Шотландия, за да има възможността да вдигне ръце, когато Шотландия поиска да остане в ЕС.

Решението бе взето малко преди Шотландския референдум по време на Тайния Държавен Съвет при Кралицата, тогава става ясно, че привържениците на Клинтън нямат нищо против двете държави, разгромили нацистка Германия, малко да се поунищожат взаимно и едновременно с това да проверят готовността на Русия в тази ситуация.

Точно тогава се взема и решението за «сдържането на Русия» в отговор уж на нейните агресивни, както те считат, действия, което по същество и би довело до ядрени удари между САЩ и Русия.

Точно тогава е предрешено и премиерството на Тереза Мей и нейното анти-руско изявление в Лондонското Сии, както и анти-руският закон, който подписа Тръмп и по същество беше анти-тръмповски…

Всичко това бе измислено от една и съща глава.

Британия е много сложно общество и всичките налични три световни проекта имат привърженици във всички класи.
Но исторически анлосаксонската аристокрация и половината нормандска се асоциират с т.нар. бял световен проект, а другата половина с черния.

Буржоазията се свърза главно с черния световен проект.

Затова решението да се започне бракоразводния процес с романо-германската цивилизация бе прието от аристокрацията след като въпреки нейните настоятелни предупреждания глава на Еврокомисията на ЕС стана Жан-Клод Юнкер, което означаваше победа на черния световен проект в европейските структури и окончателното превръщане на ЕС в Четвърти райх.

За Русия това е важно, защото двете цивилизации са част от Западаната свръхцивилизация, а бракът на англосаксонската с романо-германската цивилизации се изрази във всевъзможни провокации от страна на организацията, наречена НАТО.

Самото НАТО е рожба не само на гореспоменатите цивилизации, но и съюз между белия и черния световни проекти, който план е показан дори във филма «17 мига от пролетта».

Не е изненада, че след края на СССР Западната Свръхцивилизация се оказа табуретка на два крака: черният проект хвана за гърлото белия, Европа се предаде без бой, както през 1940 г., и Западната Цивилизация се изроди в ИДИЛ, в управляемия хаос и в световната икономическа криза.

В този контекст следва да се възприема не само Брекзита, но и визитата на Барак Обама в разгара на изборите през 2016 година, неговата дружба с принц Хари и успехът на предизборната кампания на Доналд Тръмп…

В тази връзка си струва да отбележим, че сред привържениците на Тръмп, когато той още не беше кандидат за президент, бе много популярна теорията, според която след войната за независимост английските войски превзели Библиотеката на Конгреса и откраднали някакви документи, в резултат на което САЩ и до днес си остават криптоколония на Великобритания.

Те имали намерение да освободят САЩ от тази зависимост, но след 11 септември, когато с тях се заела Хилъри Клинтън, която, според тях, решила да превърне Европейския съюз във васал на САЩ, ООН и Ислямска държава, тези разговори изчезнали.

Може би тези слухове не са истина, но тяхното наличие не е маловажен, а неоспорим исторически факт, който ни позволява да разберем успеха на обявилия себе за президент на САЩ Александър Хейг след покушението над Роналд Рейгън, причините за визитата на Тръмп в Шотландия в навечерието на решаващата му схватка с Хилъри Клинтън, корелацията на Брескзит с Тръмпистката революция, туитър-войната между Тръмп и Тереза Мей след нейното антируско изявление в Сити оф Лондон…

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;