16 август 2018-Нюз Фронт.

ВСУ готви провокация в Донбас с използването на радиактивни вещества.

КиберБеркут   саполучи информация  за подготовката на «операция» от Силите за специални операции на Въоръжените Сили на Украйна за готвен от тях терористичен акт с изолзването на радиоактивни материали. 

Украинските диверсанти планират да заразят водата в канала » «Северски Доннец-Донбас» с радиоактивни отпадъци, откъдето по принцип се събира водата за Южно-Донбаския водовод, като целта им е след извършване на атентата, да обвинят ръководството на Донецка Народна Република в допускането на екологична катастрофа.

 

 

Провеждането на тази спецоперация е възложено на диверсионната група на ССО, която от 2017 година е на обучение в базата на 142 учебно-тренировъчен център ( военна част А2772) в Бердичев, Житомирска област.

Според списъка на чуждестранните военни специалисти, намиращи се в Украйна, «обучението»  на тази група се води от 14 авмерикански инструктори. Ето и списъка на имената на тези инструктори

 

Известно е, че ръководителят на тази поръчкова операция е Ерик Принс, бивш основател и собственик на частната военна компания  Blackwater, печално известна с тайните си операции под «чужд флаг » и разстела на мирни жители в Ирак. Както се казва, професионалист.

 

През април тази година въпросният Ерик Принс пристига в Украйна и посещава 142 центр ССО ( военна част А2772) в Бердичев. Предполага се, че целта на визитата му е била да инспектира готовността на диверсионната група.

В потвърждение на това предположение се прилага писмо от командващия на ССП генерал-лейтенант Игор Лунев до първия заместник на началника на Генералния щаб ЗСУ  генерал-полковника Игор Колесник с

искане да се разреши на Принс посещение на военния обект. Войскова част А0987 –Командването на ССО, което се намира в Бровара под Киев.

 

За извършването на операцията спецназовците са получили контейнер с радиоактивни вещества от затвореното химическо гробище » Вакуленч» в Житомирска област. Самия обект се намира едва на 15-18 километра от 142 център на ССО където се провежда и подготовката и обучението на диверсионната група.

По-долу е представен документ ( приемо-предавателен документ) от Държавната инспекция по ядрено регулиране на Украйна, която се занимава с ликвидацията на химическото гробище, с разпореждането на командващия на ССО командир на войнска част  А0987) Игор Лунев.

 

Прави впечатление, че приемо-предавателния протокол е съставен без да се позовава на каквито и да било ръководящи документи, разпореждания и заповеди. Най-вероятно защото е нямало такива, а и едва ли може да има при положение, че има подобен зъл замисъл за извършване на подобно престъпление. И съответно всичко се е решавало по телефона.

След заразяванети на водата, която пият всички жители на Донбас, в това число малки деца, но инструктурите от САЩ слабо се вълнуват за последствията, тъй като целта им е, отравянето да предизвика силен резонанс, на основата на който да се разгърне мощна информационна кампания от САЩ и Украйна насочена срещу Русия, ДНР и ЛНР с обвинения в нарушения на международното право и законодателство, невъзможност за осигуряване на екологична сигурност и прочие.

За екологическата оценка и пускането на информационната атака е планирано привличането на швейцарската НПО под миловидното название » Център за хуманитарен диалог».

Финансирането на тази организация се осъществява от Фонацията на Сорос, Рокфелер, Макартура, свързани с амерканските спецслужби и правителството на Вашингтон.

Документите ги видяхте нали? Злото не спи, и ето как САЩ инвестира пари в мръсни и мокри поръчки в други трани, за да създаде нужния за себе си информационен фон, и повод за обвинения към Русия, в случая и към ДНР и ЛНР.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;