15 август 2018-Нюз Фронт.

Силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна готвят атентат с използването на радиоактивни материали на територията на Донбас. За това предупредиха от КиберБеркут. 

 

Диверсантите планират да заразят водата в канала  «Северский Донец-Донбасс», от където се събира водата в  Южно-Донбаския водовод, с радиоактивни  вещества. А в случилото се, украинските диверсанти смятат да обвинят ДНР.

Провеждането на операцията вече е обговаряно с групата ССО, която от 2017 преминава подготовка на базата на 142 учебно-тренировъчен център в Бердичев, а обучението се провежда от амрикански инструктури.

 

Има информация, че операцията ще бъде водена от Ерик Принс, който неотдавна пристигна в Украйна. Принс е известен с разстрелите на мирни жители в Ирак и други «секретни» смъртоносни операции под «чужд флаг». Професионална машина за убиване

 

Вече е разкрито, че за извършването на атентата срещу Донбас, на украинския спецназ вече е доставен специален контейнер с радиоактивни вещества от  химическото гробище«Вакуленчук» в Житомирска област.

По план, след заразяването на канала, Украйна смята да започне информационна кампания срещу ЛНР и ДНР, а също разбира се, и срещу Русия.

Например, част от обвиненията ще звучат като «нарушаване на международното законодателство и неспособност да се осигури екологична безопасност»

 

Подготовката по информационната кампания дори вече е в ход. Например, още през април тази година представителят на Държавния Департаменъ на САЩ Хизер Нойерт заяви от  Twitter, че Русия носи отговорност за наводняването на въглищната шахта  «Юнком» — място за провеждане на ядрени изпитания в СССР през 1979 година. Подобни публикации последваха от блогерите и експерти (Юрия Бутусова и Евгения Яковлева).

Тоест, вижда се че планираната акция върви под контрола и ръководството на САЩ, а Украйна се явява просто изпълнител на мръсната работа.

А украинската власт е способна за пари да пожертва здравето не само на жителитена Донецка Народна Република, но и населението на Украйна, без да си дава сметка, че подобна операция може да причини екологична катастрофа.

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;